Az oktatóról

A főzőtanfolyamok vezetője: Hémangi – a mindig mosolygó szakértelem

IMGP2270_RHémanginak hívnak. 10 évesen szerettem bele a főzésbe, akkor kezdtem nagymamámtól megtanulni az alapokat. Már gyerekfejjel világossá vált számomra, hogy a főzés nem csak az ételek elkészítését jelenti. Sokkal több annál. Megismerés, alkotás, örömforrás, életforma. Élmények összessége, amiket az ételeken keresztül bárkinek tovább tudunk adni.
Több, mint húsz éve vagyok vegetáriánus, és évekig Közép-Európa egyik legnagyobb ökofalujában, Krisna-völgyben éltem. Ezért talán nem meglepő, hogy a szívemhez legközelebb a sokszínű és varázslatos indiai konyhakultúra áll. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen már többször sikerült eljutnom Indiába, ahol autentikus környezetben sajátíthattam el az ottani konyhaművészet mesterfogásait.
Eddig hét könyvem jelent meg: A kerttől a konyháig (angolul is), Vegetáriánus kalandozás a magyar konyhában, Ízek, imák, India, Percek alatt lakomát, illetve A napfénytől a tűzhelyig, Állati finom növényi ízek és Kóstolj bele az ájurvédába címmel. Egyszer valaki azt mondta nekem az első könyvem kapcsán: „Nyomot hagytál.” Ez a pontos megfogalmazása annak, ami számomra a legfontosabb. Nyomot hagyni a konyhákban, a családi ebédlőasztaloknál, az emberek szívében, életfelfogásában. Van abban valami bensőséges, hogy részese lehetek egy-egy elégedett mosolynak, a szakácsokat jutalmazó elismerő pillantásoknak, dicséreteknek. A meghittséggel járó étkezés folyamatának, amely közelebb hozza egymáshoz az embereket.
Főzőtanfolyamaimon, könyveimben vagy a blogomon keresztül az ételek mellett valami személyeset is szeretnék adni az embereknek. Tapasztalatokat, gondolatokat a főzésről és az életről, amiket szintén elraktározhatnak a receptek mellé.

Bővebben olvasnál főzőtanfolyamaimról? Akkor kattints ide!
Belepillantanál könyveimbe? Itt tudhatsz meg részleteket.
Kíváncsi vagy gasztroblogomra, a vegavarázsra? Itt megnézheted.

Gyere el te is a kurzusokra, főzzünk együtt! Jelentkezem