Ízek, imák, India 4. Változatos kenyérfélék

Szeretnél betekintést nyerni az indiai konyhaművészet egzotikus világába?  Kurzusainkon elsajátíthatod az elméleti alapokat, aktív részese lehetsz az ételek elkészítésének, és ami talán a legfontosabb, meg is eheted, amit elkészítettél. A főzéshez semmit sem kell magaddal hoznod, mi biztosítjuk az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, sőt, jegyzetet is kapsz, ami tartalmazza az aznap elkészült finomságok receptjeit.

A tanfolyam az Ízek, imák, India – 7 részes főzőtanfolyam sorozat része. Elvégezhető önmagában is, de természetesen a legteljesebb kép és a legtöbb gyakorlati tapasztalat akkor szerezhető, ha a résztvevő az összes kurzust elvégzi.

Indiában ismeretlen a nálunk hagyományos, élesztős, szeletelhető kenyér. Ott főleg teljes kiőrlésű lisztből, házilag készítenek lepénykereket, amelyek szinte minden étkezésnél megtalálhatóak. A legtöbb egy kevés lisztből, vízből és sóból készül, mégis ínycsiklandóak, illatosak és táplálóak. A különbség a sütés módjában, és a felhasznált töltelékekben található. A tanfolyamon főleg töltött, illetve ünnepi ételekhez való kenyérfélék szerepelnek. Tálalhatjuk őket sabjikhoz, dhálokhoz, de némelyik akár salátával is megállja a helyét egy meleg nyári napon.

A tanfolyamon elkészített ételek:

-alu paratha
-pudla
-tava naan
-sárgarépás tepla
-bathura
-chatpate alu

Időtartam: kb. 4 óra
Ár: 19 990 Ft

jelentkezem  ajandek