GYIK

Hogyan tudok jelentkezni a kurzusokra?

A Jelentkezés menüpontban néhány perc alatt regisztrálhatsz. A regisztrációd akkor lesz végleges, ha a tanfolyam díja – a jelentkezés után 5 napon belül – beérkezett hozzánk.

Hogyan lehet fizetni? 

A befizetés történhet bankártyával vagy átutalással az alábbi számlaszámon: Kozák Mihály EV, 18203033-01609186-10010014 (Takarék Kereskedelmi Bank/FHB)

Hol lesz a főzés helyszíne? 

A pontos helyszín: 1137 Budapest, Szent István krt. 6. III/12. 27-es csengő (Jászai Mari térnél).

Mit tegyek, ha ajándékba szeretném adni a tanfolyamot?

Egyre gyakoribb, hogy karácsonyi, születésnapi vagy nászajándék gyanánt kapja valaki a 108.hu által kiadott főzőtanfolyamos utalványt. Az utalványokat PDF formátumban küldjük el a megrendelés után 1 napon belül. Az ajándékutalványok 6 hónapig érvényesek. További részletekért kattints ide!

Mit vigyek a tanfolyamra? 

Semmit sem kell hoznod magaddal. Mi biztosítjuk az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, és jegyzetet is kapsz, ami tartalmazza az elkészült ételek receptjeit. Viszont ne gyere éhesen, mert csak a tanfolyam végén fogjuk elfogyasztani az elkészített ételeket.

Hogyan zajlanak a kurzusok? Mi a menetrend?

A tanfolyam kölcsönös bemutatkozással kezdődik. Ezután következik az elméleti rész az indiai konyhakultúráról, főzési szokásokról, fűszerekről, aztán kezdetét veszi a főzés. Az ételek elkészítése közben is folytatódik a beszélgetés – tanfolyamtól függően – ájurvédikus gyógyászatról, a főzés és a meditáció kapcsolatáról, a különböző indiai tájegységekről, stb. Amikor minden elkészült, elfogyasztjuk az ételeket. Ha kérdésed van, azt tanfolyam közben és a főzés végén is bátran felteheted.

Mit nyújt számomra egy-egy tanfolyam? 

Elméleti és gyakorlati tudásban is részesül mindenki. Közösen osztjuk be, hogy ki milyen teendőt végezzen, így akár mindenki minden munkafolyamatot kipróbálhat.

Kizárólag vegetáriánus ételek szerepelnek az elkészített fogások között? Azok, akik húst is fogyasztanak, szintén jóllakhatnak? 

Igen, csakis vegetáriánus fogásokat főzünk. Ám az indiai konyhakultúra annyira sokszínű, hogy így is kifejezetten változatos, tápláló és egészséges menüsort tudunk összeállítani a tanfolyam résztvevői számára.

Vegánok is jelentkezhetnek? 

Az elkészített ételek többsége nemcsak vegetáriánus, vegán is, de ha vegán vagy, azt kérjük, e-mailben vagy telefonon már a tanfolyam előtt jelezd, hogy biztosan figyelembe tudjuk venni a főzés során.

Lehet-e egy napon 2 tanfolyamon résztvenni?
Természetesen lehet, nagyon sokan követik ezt a gyakorlatot azok közül, akik az ország másik végéből érkeznek. A két tanfolyam között van 1 óra szünet, ilyenkor lehet pihenni, vagy sétálni a környéken, felfrissülni egy üdítő mellett.

Kiknek ajánljátok a tanfolyamokat? Van alsó korhatár? 

Bárkit szeretettel várunk. Tanfolyamainkon a hölgyek vannak többségben, de férfiak is szép számmal jelentkeznek. Fiatal és idős egyaránt jól szokta érezni magát, 14 év felett mindenki bátran jöhet!

Mennyire fűszeresek és csípősek az ételek? 

Az indiai ételek elkészítéséhez hozzátartozik a gazdag fűszerezés. Ám attól, hogy valami fűszeres, nem szükségszerűen csípős. Azt, hogy mennyire lesz csípős egy adott étel, a résztvevők kívánsága és ízlése is meghatározza.

Kezdők is csatlakozhatnak? 

A receptek többsége nem bonyolult, így egy kezdő számára sem jelent különösebb nehézséget az ételek elkészítése.

Mi a teendő ételérzékenyég, ételallergia esetén? 

Ha valaki ételérzékeny, vagy speciális diétát tart, mindenképpen érdeklődjön telefonon vagy e-mailben. Az érzékenység vagy a diéta függvényében tudunk válaszolni arra, hogy a jelentkező részt vehet-e az adott kurzuson.

Mik a feltételei a lemondásnak/időpont módosításnak, átruházásnak?

Ha a lemondás 1 nappal a kurzus előtt, vagy 24 órán belül történik, a kurzus díjának visszatérítésére nincs mód. Ha a lemondásról 24-72 órával a tanfolyam előtt értesülünk, a díj 50%-át visszatérítjük. Ha több, mint 3 nappal a kurzus előtt vonja vissza valaki a jelentkezést, a díj egészét visszakapja. A lemondás bejelentése történhet e-mailben, telefonon vagy személyesen, a jelentkezéskor megadott adatok közlésével. Bármely kurzuson való részvétel tetszőlegesen átruházható másra.
A kurzusok esetleges elmaradásról a Főzőiskola időben, a kurzus előtt tájékoztat mindenkit.

További kérdésed van? Keress minket az alábbi elérhetőségeken: 

Telefon: 06-30-464 7760

E-mail: [email protected]

Cím: 1137 – Budapest, Szent István krt. 6. III/12. 27-es csengő (Jászai Mari tér)