Dél-india ízei – főzőtanfolyam

Szeretnél betekintést nyerni az indiai konyhaművészet egzotikus világába?  Kurzusainkon elsajátíthatod az elméleti alapokat, aktív részese lehetsz az ételek elkészítésének, és ami talán a legfontosabb, meg is eheted, amit elkészítettél. A főzéshez semmit sem kell magaddal hoznod, mi biztosítjuk az ételek elkészítéséhez szükséges alapanyagokat, sőt, jegyzetet is kapsz, ami tartalmazza az aznap elkészült finomságok receptjeit.

A tanfolyam az Ízek, imák, India – 8 részes főzőtanfolyam sorozat része. Elvégezhető önmagában is, de természetesen a legteljesebb kép és a legtöbb gyakorlati tapasztalat akkor szerezhető, ha a résztvevő az összes kurzust elvégzi.

A rendhagyó főzőtanfolyam a dél-india konyhát mutatja be.
Délen csípősebben főznek, mint Északon. Sokféle fűszert használnak, és bonyolultabb módon. Gyakori, hogy egy-egy főételben (kariban) a pirított fűszeralapon kívül előre elkészített masala (fűszerkeverék) és fűszerpaszta is szerepel.
Szívesen főznek kókusszal, curry-levéllel, és a hüvelyesek fűszerként való használata is gyakori. A dél-indiai konyha híres ételei a sambar (dálból készült fűszeres, zöldséges leves), a tüzes rasam, a kókusz csatni és a zöldfűszer csatnik, a beáztatott, pépesített dálból készített sós csemegék, a dosa, az idli, az uttapam, a bara vagy vada.
A tanfolyamot olyanoknak állítottuk össze, akik az indiai konyha rajongói. Jöhetnek kezdők, és persze azokat is szívesen látjuk, akik már elvégezték valamelyik tanfolyamot. Garantáltan izgalmas összejövetel, mesés ízekkel, fűszerekkel, és illatokkal!

A tanfolyamon elkészített ételek:
– Sambar dal – hüvelyesből készült zöldséges leves
– Citromos rizs
– Chettinad kari – paradicsomos, fűszerpasztás szabdzsi
– Masala vada – Sült sós csemege
– Koriander-kókusz csatni
– Chenna payasam
Időtartam: kb. 4 óra
Ár: 15 990 Ft
jelentkezem  ajandek