Indiai reggeli

Visszatérő kérdés a főzőtanfolyamokon, hogy Indiában mit esznek az emberek reggelire. Az ország hatalmas, a reggelire felszolgált menü területenként változik, ám a nyugaton megszokott szendvicsekkel szemben általában főtt ételből áll. A fűszeres zöldséggel töltött, joghurttal tálalt parathák és más lepénykenyerek, a teljesértékű kichri, az upma, az idli, és a néha óriási méretűre sütött dósa mind-mind nagyon népszerű nem csupán az otthonokban, hanem az utcákon is.

Ezen a kurzuson a fő fogás a rizsből és lencséből fermentált sós palacsinta, a dosa lesz fűszeres-zöldséges töltelékkel és a hozzá tartozó ételekkel: a híres sambar masalával ízesített dál levessel, csatnival és a dél-indiai konyha népszerű fogásaival.

Új kurzusunkat szeretettel ajánljuk az indiai ételek kedvelőinek!

Időtartam: kb. 4 óra

jelentkezem